Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

MINISTAR KAŽE I DA NEĆE NIKOGA POKUŠATI DA UVJERI DA U CEDIS-U CVJETAJU RUŽE

Mujović: Ko je postavio Čađenovića za izvršnog direktora, napravio mu je medveđu uslugu

15.04.2024 17:13h

Foto: gov.me

Crnogorski elektodistributivni sistem (CEDIS) je kompanija koja je stvorena da uspije, a umjesto toga predmet je interesovanja Državne revizorske institucije i Specijalnog državnog turžilaštva, saopštio je ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović i dodao da je to nedopustivo.

“To je monopolista u oblasti kojom se bavi. Imaju visokokvalitetan kadar sposoban da rješava najsloženije probleme distributivnih mreža i umjesto da pažnju javnosti privlače rezultatima, za šta imaju sve potrebno, oni su predmet interesovanja DRI i SDT-a, što je nedopustivo”, rekao je Mujović u Skupštini odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Nikole Rakočevića.

Mujović je kazao da nije došao na tu poziciju da ćuti i klima glavom ili je zabija u pijesak.

„Dobro ću se baviti CEDIS-om i Rudnikom uglja i svim ostalim kompanijama u ingerenciji mog Ministarstva. Neću im se skloniti i neću raditi ništa nečasno“, naveo je Mujović.

On je dodao da neće nikoga pokušati da uvjeri da u CEDIS-u cvjetaju ruže. Prema njegovim riječima, dosadašnji izvršni direktor kompanije, Vladimir Čađenović, nije kraj i početak CEDIS-a.

“Da je to tako, lako bi izašli na kraj ma koliko bila individua jaka ili ne izborili bi se sa tim. Problemi CEDIS-a sežu daleko dublje, kontroverze prate to preduzeće od njegovog osnivanja, partijsko zapošljavanje, sumnjivi tenderi su nešto što datira od postanka preduzeća", rekao je Mujović.

On je saopštio i da su imali problem sa prethodnim menadžmentom, a da Čađenoviću, onaj koji ga je postavio za izvršnog direktora, nije dobro mislio, već mu je napravio medveđu uslugu.

“Poznavanje rada elektrodistributivnih sistema je esencija elektroenergetike i ako na tu poziciju postavite pravnika od njega pravite glinenog goluba ili laku metu za odstrijel”, objasnio je Mujović.

On je naveo da je greška bivšeg menadžmenta nedopustivo veliki broj zaposlenih.

“Prema koalicionom sporazumu nastalom pri formiranju 44. Vlade politički konstituenti većine su dogovorili podjelu mjesta u odborima direktora po partijskom ključu.

Dakle, bez ikakvog mog uticaja i bez ikakve ostavljene mogućnosti meni kao ministru da djelujem. Dogovor je napravljen. Korist ill šteta su već počinjeni”, poručio je Mujović.

On je podsjetio da je u slučaju kompanije CEDIS mjesto predsjednika Odbora direktora u partijskoj raspodjeli pripalo Demokratskoj Crnoj Gori, a samim tim njihovo ekskluzivno pravo je da nominuju kandidata za kojeg smatraju da je adekvatno rješenje.

Mujović smatra da je sada na poziciji izvršnog direkora čovjek koji ima iskustva u struci.

Rakočević je pitao da li mogu da se propišu uslovi da menadžment ne može biti neko sa partijskom knjižicom.

Mujović je kazao da smatra da je to spasonosno rješenje i da vapi da društvo sazri u tom pogledu.

„To je put kojim treba ići“, poručio je Mujović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT