Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

GLAVNA TRŽIŠNA INSPEKTORKA

Radulović: Najviše nepravilnosti na primorju, pet objekata radilo mimo zakona

29.05.2023 06:04h

Foto: Screenshot/TVCG

Najviše kršenja zakona o unutrašnjoj trgovini, odnosno rad nedjeljom i tokom državnih praznika, tokom prethodnog perioda zabilježeno je na primorju, saopštila je glavna tržišna inspektorka, Marina Radulović. Ona je za Jutranji program Televizije Crne Gore (TVCG) saopštila da je tokom Dana državnosti pet objekata radilo mimo zakona, te da je registrovano 17 nepravilnosti i izdato 30 prekršajnih naloga u iznosu od preko 11.000 eura.

Tokom prvomajskih praznika bilo je nešto više nepravilnosti - 49, a izdato je 80 prekršajnih naloga u iznosu preko 85.000 eura. U tom periodu, kako je kazala Radulović, zatvoreno je 18 objekata.

"Sve se nadamo da ćemo iz godine u godinu imati manje nepravilposti i da će stanje biti urednije, međutim to nije slučaj. Kada su praznici, kontrole su učestalije u svim opštinama", istakla je inspektorka.

Apelovala je da se vodi računa o zakonu i naglasila da su inspektori na terenu, te da svaka nepravilnost neće proći nezapaženo.

"Građani često javljaju da neki objekti rade, što nam pomaže pri sankcionisanju", dodala je Radulović.

Na pitanje o akciji "Stop inflaciji" i kontroli sprovođenja, Radulović je rekla da su kontrolisali trgovce koji sprovode tu akciju i da je stanje na terenu zadovoljavajuće.

Pohvalila se dobrom saradnjom Tržišne inspekcije i Ministarstva ekoomsog razvoja i turizma.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT