Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SPREMNI DA U DRUGOM KRUGU PODRŽE SPAJIĆA ILI BEČIĆA

Knežević: Na vanrednoj sjednici Skupštine izabrati novu vladu

26.01.2023 17:44h

Foto: Skupština

Demokratski front (DF) je već skupio 10 hiljada potpisa za svog kandidata za predsjednika države, saopštio je jedan od lidera tog saveza Milan Knežević, ne otkrivajući i dalje o kome se tačno radi.

Knežević je za večerašnju emisiju Načisto na TV Vijesti potvrdio da će njihov kandidat biti Andrija Mandić, ako kandidat DPS-a bude Milo Đukanović.

Knežević, istovremeno, poručuje da neće skraćivati mandat Skupštini zajedno s Demokratskom partijom socijalista (DPS), pa zato poziva Demokrate, Građanski pokret URA i Socijalističku narodnu partiju (SNP) da se koliko danas dogovore o sazivanju vanredne sjednice parlamenta, na kojoj bi se izabrala nova Vlada i ponovo izglasao Zakon o lokalnoj samoupravi.

“Da se zajednički, danas ili sjutra, dogovorimo da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine i da obnovimo parlamentarnu većinu – da prva tačka bude izbor nove vlade, druga tačka zakon o lokalnoj samoupravi", kazao je on.

Knežević je kazao da on trenutno nije u igri kao mogući kandidat za predsjednika.

“DF svakako ima kandidata, ja znam njegovo ime. Da smo mi već prikupili deset hiljada potpisa iako je potrebno 8.101, da ćemo te potpise sortirati već u ponedjeljak. Vjerujem da će naš kandidat sigurno ući u drugi krug i da će se tamo naći sa kandidatom DPS-a, ko god to bio, a sve mi se čini u ovom trenutku biti Milo Đukanović“, izjavio je on.

Knežević poručuje da je Front, u toku predizborne kampanje, spreman i potpisima da se obaveže da će podržati bilo kog kandidata u drugom krugu, koji se nađe naspram DPS-ovog, ali očekuje i suprotno.

“Ako se desi nekim slučajem, a mislim da je to nemoguće, da naš kandidat ne uđe u drugi krug, mi ćemo podržati, bez obzira na političke razlike sa Spajićem, Spajića, podržaćemo Bečića, ako bude u drugom krugu, i spremni smo da se javno obavežemo potpisom u toku kampanje”, kazao je Knežević.

Iz DPS-a ranije su kazali kako su počele unutarstranačke konsultacije za predsjedničkog kandidata, te će javnost biti blagovremeno obaviještena. I oni su ubijeđeni da će njihov kandidat na tim izborima biti pobjednik.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT