Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U KINI

Rusija i Bjelorusija pozvane na Azijske igre

26.01.2023 13:49h

Foto: Asian Games/Logo

Rusija i Bjelorusija pozvane su danas da učestvuju na Azijskim igrama, koje su kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je u srijedu nagovijestio da bi dozvolio Rusiji učešće na Igrama u Parizu kao neutralnim sportistima. Rusija i Bjelorusija su suspendovane iz gotovo svih međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini. Rusija i Bjelorusija pozvane su danas da učestvuju na Azijskim igrama, koje su kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Azijske igre održaće se u septembru i oktobru u kineskom Handžou i služe kao kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u nekoliko sportova, uključujući mačevanje i boks.

"Olimpijski savjet Azije vjeruje u ujedinjujuću moć sporta i da svi sporisti, bez obzira na njihovu nacionalnost i pasoš koji posjeduju, treba da budu u mogućnosti da učestvuju u sportskim takmičenjima", navodi se u saopštenju Olimpijskog saveta Azije (OCA).

"OCA je ponudila da ruskim i bjeloruskim sportistima koji ispunjavaju uslove pruži priliku da učestvuju na takmičenjima u Aziji, uključujući i Azijske igre", piše u saopštenju.

OCA je dodao da "ostaje u pripravnosti", sve dok MOK i rukovodeća tijela pojedinačnih sportova ne dogovore uslove za takmičenje sportista iz Rusije i Bjelorusije.

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT