Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PORUČIO UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Zelenski: Ukrajina će ući u NATO tek nakon što pobijedi u ratu protiv Rusije

30.04.2024 18:46h

Foto: EPA/ EFE Sergey Dolzhenko

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je da vjeruje da će ta država ući u NATO tek nakon što pobijedi u ratu protiv Rusije.

Zelenski je, tokom posjete Univerzitetu nacionalne odbrane u Kijevu, sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, kazao da ne vjeruje da će Ukrajina biti primljena u Alijansu tokom rata.

"Prema mom mišljenju, bićemo u NATO-u tek kada pobijedimo. Ne vjerujem da ćemo biti primljeni u NATO tokom rata. Za neke je to rizik, za neke jednostavno skepticizam“, rekao je Zelenski, prenosi Anadolija.

Ukazujući na to da je ulazak Ukrajine u NATO političko pitanje, a ne odluka zasnovana na "kompatibilnosti" Kijeva sa standardima Alijanse, Zelenski je rekao da je potrebna pobjeda da bi Kijev bio politički uključen.

"Vjerujem da je jedan od razloga zašto je sada rat taj što nijesmo bili u Alijansi", kazao je Zelenski.

Stoltenberg je rekao da je neophodno da sve 32 članice NATO-a pristanu da pozovu novu zemlju da postane članica Alijanse, ali da trenutno nemaju takav konsenzus.

Stoltenberg je u ponedjeljak doputovao u nenajavljenu posjetu Kijevu, tokom koje je razgovarao sa Zelenskim i obratio se ukrajinskom parlamentu.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT