Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ZAVRŠNA KONVENCIJA POKRETA EVROPA SAD

Spajić: U nedjelju će pobijediti naša vizija – vizija bogatih i slobodnih građana

30.03.2023 21:14h

Foto: PES

Jako sam ponosan i srećan što mogu sa sigurnošću reći da “moju zemlju”, našu Crnu Goru, dijele tri dana do momenta kada ćemo formalno i snažno svi reći – uspjeli smo, poručio je večeras predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić na završnoj konvenciji tog pokreta u susret predsjedničkim izborima.

On je kazao da, "onaj ko ne zna u koju luku plovi, nijedan mu vjetar nije povoljan".

“Naša Crna Gora je puna vjetrova, ali mi za razliku od mnogih znamo kuda idemo. Idemo u novu Crnu Goru…nova energija, ekonomija, infrastruktura, nove tehnologije, vladavina prava za sve, dobro-susjedski odnosi, Evropa i svijet na dlanu Crna Gora u srcu”, rekao je Spajić.

Predsjednik Pokreta Evropa sad poručuje da će, ponedjeljak biti prvi radni dan nove evroatlanske Crne gore, koja je dočekala da je nova generacija lidera vodi naprijed- u bolju budućnost za sve njene gradjane.

"Program Evropa Sad je bio mali test i ukus budućnosti kakva ona može da bude, a ponedjeljak je preduslov za njen logični nastavak”, poručio je Spajić i dodao: "Sa novim predsjednikom, modernim državnikom nove generacije, okrećemo list i iza sebe ostavljamo politiku podjela i opstrukcija, koja nas je dugo vremena zaustavljala na putu napretka i konstantno nas vraćala unazad".

Spajić je istakao da nam treba opravdani optimizam zasnovan na konkretnim stvarima.

"Dugo je vladao pesimizam i neopravdani optimizam. Tako da neće biti lako – i svaki sljedeći korak će biti veći i veći, teži i teži, ali prvo da se okrenemo prema našoj luci – pa će se i vjetar namjestiti! Građani su prepoznali našu borbu za njihov boljitak – nijedan radnik se više neće zadovoljavati sa 200 eura mizerije, kao ni penzioner sa 100! Pa zašto bi? I ne treba", istakao je Spajić i dodao:

"Jakove, naša ideja je već pobijedila. Jer i oni koji su sprečavali i kritikovali podizanje minimalca na 450 eura, ovih dana obećavaju prosječnu platu 1.500 eura. To je veliki napredak. Ali, imam jedno pitanje za njih? Pa ljudi, šta vas je sprečavalo 30 godina da se bavite standardom građana?”, poručio je Spajić.

On dodaje da će, u nedjelju pobijediti i njihova vizija - vizija države bogatih i slobodnih gradjana koji će zahtijevati od svake vlasti ambiciozne i izvanredne rezultate!

Po prvi put, kako kaže, građani se neće zadovoljavati sa mrvicama, već će tražiti od ljudi koji ih vode veliki rad, trud, zalaganje, i naravno – velike rezultate.

“Čitava Crna Gora zna gdje rezultati stanuju! Zato – u nedjelju – svi da zaokruzimo broj 2 i našeg Jakova Milatovica! Uspjecemo!”, zaključio je Spajić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT