Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"CRNA GORA U GEOPOLITIČKI I EKONOMSKI IZAZOVNIM VREMENIMA"

Pič: Osigurati funkcionalan Ustavni sud i prave uslove za izbore

26.01.2023 13:23h

Foto: UK

Sadašnji poduži politički ćorsokak ostavlja Crnu Goru sa prelaznom vladom u geopolitički i ekonomski izazovnim vremenima, saopštio je specijalni izaslanik premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan lord Stjuart Pič povodom trenutne političke situacije u Crnoj Gori.

"Ujedinjeno Kraljevstvo i naši saveznici dijele nepokolebljivu posvećenost sigurnosti i blagostanju ovog regiona, uključujući i Crnu Goru. Sadašnji poduži politički ćorsokak ostavlja Crnu Goru sa prelaznom vladom u geopolitički i ekonomski izazovnim vremenima. Crnogorski političari i partije sada treba da se uključe u razgovor kako bi osigurali funkcionalan Ustavni sud i prave uslove za buduće predsjedničke i parlamentarne izbore", kazao je Pič.

Ujedinjeno Kraljevstvo se, kako kaže, aktivno interesuje za ovaj proces.

"Kao NATO saveznici, posebno je važno da se pridržavamo jasnih zajedničkih vrijednosti na kojima se zasnivaju usklađeni stavovi u oblasti odbrane, bezbjednosti i vanjske politike. Samo na osnovu takvih zajedničkih interesa, nastavlja se naša uspješna saradnja u mnogim oblastima", istakao je Pič.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT