Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"MILATOVIĆ KAO ČLAN PES-A OPTUŽIVAO ABAZOVIĆEVU VLADU ZA ZASTOJ EVROPSKIH INTEGRACIJA"

PES: Milatović da se primarno bavi svojim poslom, umjesto što preuzima ulogu zaštitnika Abazovićeve Vlade

17.04.2024 06:23h

Foto: gov.me

Pokušaj predsjednika države Jakova Milatovića da relativizuje uspjeh aktuelne Vlade, što javno potvrđuju evropski partneri nastavak je kampanje koju sprovodi naš nekadašnji funkcioner, poručuju iz Pokreta Evropa sad. 

"Dok je bio u PES-u, a prije nego je postao predsjednik, Milatović je javno i otvoreno optuživao Abazovića da pravi savez sa onima koji su odgovorni za ekonomsko i moralno posrnuće države", saopštili su iz PES-a.

Podsjećaju da je sadašnji predsjednik osmog avgusta 2022. upravo optužio Abazovićevu Vladu da je "neevropska", navodeći pet razloga zbog kojih takvoj Vladi treba izglasati nepovjerenje. 

"Vlada je potpuno usporila proces opipljivih evropskih integracija, a na važnim pozicijama upravljanja, uz neviđeni politički revanšizam, naimenovala problematične partijske kadrove i korumpirane vedete prethodnog DPS režima", podsjećaju na tadašnju izjavu Milatovića.

Iz PES-a ističu i da velike uspjehe aktuelne Vlade za veoma kratko vrijeme ne osporavaju najznačajnije evropske adrese.

"Pa, dobronamjerno sugerišemo predsjedniku države da se primarno bavi svojim poslom, umjesto što preuzima ulogu zaštitnika Abazovićeve Vlade, koju je kao član PES-a oštro kritikovao i optuživao za zastoj evropskih integracija, što je potvrđeno i u izvještaju Evropske komisije", poručuju iz PES-a.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT