Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

POZVALI SVE GRAĐANSKE PARTIJE, PRIJE SVIH DEMOKRATE DA UČINE ISTO

Nikšićka URA otkazala podršku Marku Kovačeviću

22.06.2024 10:14h

Foto: GP URA

Na juče održanoj sjednici, Opštinski odbor Građanskog pokreta URA Nikšić odlučio je da uskrati podršku predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću.

"Nakon što je odbio da se javnosti Crne Gore izvini za riječi izgovorene u obraćanju povodom obilježavanja godišnjice bitke na Grahovcu, kojima je nedvosmisleno diskriminisao ljude drugih nacionalnih i ideoloških opredjeljenja, jasno je da više ne može imati našu podršku", saopštili su iz OO URA Nikšić.

Marko Kovačević je, kako navode, dobio mandat da bude predsjednik Opštine u službi svih građanki i građana Nikšića bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko ili bilo koje drugo opredjeljenje, a ne da plasira "šovinističke i uvredljive izjave kojima se narušavaju svi mukotrpni napori na izgradnji pomirenja u Crnoj Gori i konstantno podstiču tenzije i mržnja koje razgrađuju građansko biće naše države".

Iz OO URA Nikšić pozvali sve građanske partije, prije svih Demokrate, koje su konstituenti lokalne vlasti u Nikšiću, da, ako drže do građanskih i evropskih vrijednosti koje zastupaju, učine isto i uskrate podršku Kovačeviću.

"Ne sporeći rezultate ostvarene u korektnoj saradnji sa predstavnicima lokalne uprave u protekle tri godine, kao izlaz iz trenutne situacija vide dva rješenja - prvo, da aktuelna većina u lokalnom parlamentu predloži novog predsjednika Opštine koji će biti predsjednik svih građanki i građana, i koji neće svojim zapaljivim govorima diskriminisati bilo koga, i drugo, da se skrati mandat skupštini i ide na nove lokalne izbore", navedeno je u saopštenju.

Komentarisali su i to što je Klub odbornika Evropski tim za Nikšić podnio Prijedlog za razrješenje Kovačevića.

"DPS je upravo taj koji uništio Nikšić, ostavio milionske dugove i poharan grad. Iz URE podsjećaju da su upravo u tom periodu na najvažnijim državnim pozicijama bili Nikšićani, počev od gospodina Đukanovića pa nadalje, a Nikšićanke i Nikšićani dobro vide kako su se oni odužili svom gradu. Prema tome, našu podršku ne mogu imati oni koji su uništavali Nikšić, niti oni koji zastupaju stavove kojima podstiču nacionalne i vjerske tenzije", zaključili su iz OO URA Nikšić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT