Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"ANDRIJA MANDIĆ DA OBJASNI GRAĐANIMA ŠTA JE RADIO NA VOJNIM VJEŽBAMA U SRBIJI"

Milatović: Prozivke Vučića bile neprimjerene, Spajić je trebalo da mu odgovori

20.04.2024 09:18h

Foto: predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da su riječi koje je  predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio ministarki evropskih poslova Maidi Gorčević bile neprimjerene, ali da je morao da mu odgovori premijer Milojko Spajić.

"Vidio sam njenu izjavu ali u takvim situacijama po protokolu reaguje Mnistarstvo vanjskih poslova jedne zemlje, zbog čega je izostalo, nijesam ja adresa. Da li je reakcija trebala da se desi, da. Da li je trebalo da reaguje predsjednik Vlade, da, ja da sam na njegovom mjestu to bih uradio. U državnom aparatu mnogi nijesu uradili ono što je trebalo da urade. Ja sam već rekao da se moramo dodatno pozitivno odnositi i afirmisati učešće žena u politici, smatram da Gorčević dobro radi svoj posao, sad imamo manje žena u Parlamentu nego ranije. Njenom izjavom sam iznenanđen, ali ne bih volio da je to politička potreba da se približi predsjedniku Vlade", rekao je Milatović u Budvi odgovarajući na pitanje novinara uoči bezbjednosne konferencije.

Vučić je, kako kaže, morao da bira riječi.

"Predsjednik Vučić je morao da izabere drugačije riječi u odnosu na politički stav koji je prenio prema Crnoj Gori. Moramo sa dodatnim poštovanjem i uvažavanjem da se odnosimo prema političkim akterima u Crnoj Gori i susjednim zemljama. To je jasno. Ja stajem u zaštitu žena. Zaštitio sam i Draginju Vuksanović Stanković ali ono što je Gorčević rekla u Parlamentu je politička floskula koju ne bih dalje komentarisao", naveo je Milatović, prenosi portal Javnog servisa.

Mandić da objasni građanima prisustvo vojnim vježbama u Srbiji

Na pitanje kako komentarise posjetu predsjednika Skupštine Andrije Mandića vojnim vježbama u Srbiji, Milatović kaže da je to vidio u medijima, te da nema detalje o tome, ali da on treba da odgovori građanima na to legitimno pitanje.

"Na legitimno pitanje u kom kontekstu su prisustvovali vježbi. To je pitanje za njih. Gospodin Mandić je predsjednik Skupštine pa samim tim i član Savjeta za odbranu i bezbjednost, mi smo članica NATO i želimo najbolje odnose sa svim zemljama u okruženju uključujući i Srbiju, tako da, Mandić bi trebalo da građanima odgovori na to pitanje, što sam siguran da će i uraditi, naveo je Milatović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT