Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠTIO PREDSJEDNIK DRŽAVE

Milatović: Dvije trećine ispunjenih privremenih mjerila većinom rezultat rada 42. i 43. Vlade

17.04.2024 05:59h

Foto: predsjednik.me

Do formiranja 44. Vlade dvije trećine privremenih mjerila u okviru Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), bilo je uglavnom ispunjeno u najvećem dijelu kao rezultat rada 42. i 43. Vlade, saopštio je predsjednik Jakov MIlatović.

Poručio je da je članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji (EU) zajednički imenitelj svih političkih činilaca i da je zato važno precizno informisati javnost.

"Možda najzahtjevnija stavka u preostalih jedne trećine neispunjenih privremenih mjerila odnosila se na imenovanja u pravosudju - koja su upravo glavni politički zamajac za dobijanje IBAR-a", napisao je Milatović u objavi na mreži X 

Istakao je i da 44. Vlada nastavlja napore prethodnih na ispunjenju preostalih neispunjenih privremenih mjerila.

"Važno je ukazati da je IBAR - Izvještaj o “privremenim” mjerilima - i da nakon ispunjenja istih - prestoji težak rad na ispunjenju “završnih” mjerila u poglavljima 23 i 24", zaključio je Milatović.

Reakcija Milatovića uslijedila je nakon što je premijer Milojko Spajić rekao da su evropski partneri saopštili da je njegova Vlada uradila više za pet mjeseci nego sve druge za šest godina godina.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT