Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

TVRDI DA SU GA PRISLUŠKIVALI OD 1996. GODINE

Krivokapić: Ovo što se dešava je kastig, Abazović postupio nečasno i neprofesionalno

26.01.2023 19:08h

26.01.2023 20:08h

Foto: Gov.me

Bivši premijer Zdravko Krivokapić ocijenio je da je Dritan Abazović postupio nečasno i neprofesionalno kada je srušio njegovu Vladu sa Demokratskom partijom socijalista i time, kako je rekao, promijenio volju narodu od 30. avgusta 2020. godine kada se desila smjena vlasti.

Krivokapić je ostao pri stavu da se poslije 30. avgusta 2020. godine desila sloboda.

"Ako pogledate dešavanja koja smo do tada imali i sadašnja svaki čovjek osjeća dodatni nivo slobode. Napravili smo iskorak u okviru ekonomske i socijalne pravde. Takođe, sloboda se desila i time što više jedna partija nije dominantna i ne odlučuje o sudbini svih nas", rekao je Krivokapić u emisiji "Argumenti" na TVCG.

Smatra da institucije do kraja nisu slobodne.

"Problem naše Vlade je bio što smo u okviru institucija imali otvorenu i tihu opstrukciju", naveo je Krivokapić.

Revolucionalni iskorak za Crnu Goru je, ističe on, što je jedan režim nakon 30 godina pao.

"Mi smo napravili revolucionarni iskorak u djelu ekonomske i socijalne pravde i slobodna se desila jer jedna partije više nije dominantna i više ne odlučuje o svemu", rekao je Krivokapić.

Nikada, kako kaže, nije htio da prekrši sporazum potpisan 8. septembra na bilo koji način ugrozi.

"U praksi imamo i dalje nekažnjivost. Dritan Abazović je napravio nešto nečasno i neprofesionalno, a to je promijenio volju naroda od 30. avgusta sa DPS-om. Zašto Abazović nije htio da idemo na vanredne izbore i ne doživimo ovakav haos kakav danas živimo. Ovo danas je kastig, a razlog leži u činjenici da se radi o pizmi neodgovornih političara", naglasio je Krivokapić.

"Prisluškivan sam još od 1996. godine"

Iznio je tvrdnju da je prisluškivan još od 1996. godine i da ima dokaze, ne navodeći po čijem nalogu.

"Prisluškivan sam. Telefon mi je imao nevjerovatnu frekvenciju i pojačanu toplotu. Na Radiju Elmag 1996. godine bilo je direktno uključenje iz mog kabineta gdje se prenosio neki razgovor", tvrdi Krivokapić.

Dodao je da su ga prisluškivali me sve dok nije postao premijer, da ima dokaze za to i da se obraćao i ANB-u.

Potvrdio je da su ga Milojko Spajić i Jakov Milatović pozvali da im se pridruži u Evropi sad, ali da nije želio da pristupi novoj političkoj organizaciji.

"Oni su me zvali, ali me nisu izdali. To je velika razlika. Oni su dva divna momka koji imaju izuzetnu perspektivu. Nadam se da će Evropa sad preporoditi Crnu Goru", izjavio je Krivokapić.

Potvrdno je odgovorio na pitanje da li je moguća saradnja Demohrišćanskog pokreta, koji je osnovao sa bivšim direktorom ANB Dejanom Vukšićem, sa pokreta Evropa sad.

Na pitanje da li bi okupio iste ljude kada bi opet sastavljao Vladu, Krivokapić je rekao da je to isto kao da pitaju trenera poslije dvije godine da li bi njegov tim činili isti igrači, znajući da neki od njih "imaju problema".

"Naravno da ne bih", istakao je Krivokapić.

Tvrdi da je nabolje rješenje u ovom tranzicionom periodu ekspertska vlada.

"Svi ministri bili su moj izbor osim Sergeja Sekulovića. Njega je preporučio Dritan Abazović", saopštio je.

Od mafije koja nelegalno eksploatiše šljunak još opasnija šumarska mafija

O aktuelnim dešavanjima sa nelegalnom eksploatacijom šljunka iz korita rijeka podsjetio je na svoj intervju za Dojče vele dok je bio premijer, dodajući da u Crnoj Gori postoji još opasnija mafija - šumarska.

Krivokapić je rekao i da je angažman Vojske na zaštiti lokacija odakle se nelegalno eksploatiše šljunak najveći znak nemoći sistema.

On je rekao da je njega, dok je bio premijer, u tom poslu opstruirala Uprava policije.

"Uprava policije to nije željela to da radi. Glavni čovjek koji to kontroliše, direktor Uprave policije i MUP-a i Dritan Abazović. Nemojmo da brkamo stvari. To su ljudi koji su najodgovrniji što se taj posao nije završio tada. Sada se pojavljuju dronovi i sistemi, šta se desilo za godinu i po dana", naglasio je Krivokapić.

"Strahujem od prevare na predsjedničkim izborima"

Povodom predsjedničkih izbora koji su zakazani za 19. mart izjavio je da ima bojazan od prevare.

Po njegovim riječima DF će kandidovati svog predstavnika, a DPS će "dati koliko bude trebalo za drugi krug", kada će Đukanović pobijediti tog kandidata DF-a.

To se radi na štetu Evrope sad kao nove političke snage, tvrdi Krivokapić.

"Imam hipotezu da će Đukanović pobijediti na izborima. DPS će dati onoliko koliko je potrebno DF-u da uđu u drugi krug. To je igra koja se igra isključivo protiv Evrope sad", poručio je bivši premijer.

Optužio je GP URA da baštini ponašanje Pozitivne Crne Gore i da su više puta prevarili koalicione partnere.

Takođe, iznio je tvrdnju da je 43. Vlada dogovorena u podgoričkom naselju Rogami na sastanku funkcionera DPS-a, SDP-a, URA i SNP-a.

Na pitanje zašto nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC i šta se dešavalo u Patrijaršiji SPC prilikom posjete Beogradu, rekao je kako o tome piše u knjizi.

No, dodao je zašto tada nije potpisao ugovor.

"Ima nekoliko članova koji su suprotstavljeni Ustavu i zakonima. To je jedan razlog. Drugi je poštovanje procedure. Kad sam pošao za Beograd, ja nijesam otišao da potpišem ugovor", zaključio je Krivokapić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT