Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"U VAŠINGTONU SE TO DOŽIVLJAVA KAO NAJVAŽNIJE TEMELJNO PITANJE"

Đukanović-Rajnke: Potpun i funkcionalan Ustavni sud najvažnije pitanje za budućnost Crne Gore

26.01.2023 17:19h

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Đukanović je zahvalio za inicijativu ambasadorke za razgovor kao i za pažnju u odnosu na pitanje izbora sudija i funkcionalnost institucija u Crnoj Gori.

„Ovoj zemlji je potrebna puna funkcionalnost i to je uslov da bi zemlja opstala, a institucionalne stabilnosti ne može biti bez funkcionalnog Ustavnog suda", saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Đukanović je upoznao Rajnke sa naporima koji se preduzimaju u cilju postizanja kompromisa u pogledu selekcije kandidata i naglasio da je podrška izboru sudija neupitna ukoliko procedura izbora od prvog koraka u Ustavnom odboru bude potpuno poštovana.
 
Rajnke je uz zahvalnost za prijem potvrdila da se izbor sudija Ustavnog suda, u paketu pitanja, kako je rečeno, u Vašingtonu doživljava kao najvažnije temeljno pitanje.

Ona je naglasila da je potpun i funkcionalan Ustavni sud najvažnije pitanje za budućnost zemlje, u vezi sa čim je ključna poruka američkih partnera očekivanje odgovornog postupanja svih političkih aktera u parlamentu da bi ova runda izbora sudija bila uspješna i donijela rješenje za punu funkcionalnost Ustavnog suda.

Rajnke cijeni napore Đukanovića da se ide ka rješenju u procesu povratka funkcionalnosti Ustavnog suda.
 
"Sagovornici su visoko ocijenili odnose dvije savezničke države i razgovarali o potencijalima za nastavak i intenziviranje komunikacije na visokom nivou važne za evropsku i evroatlantsku perspektivu regiona u cjelini", zaključuje se.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT