Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"ŽELIMO POZITIVNO DA UTIČEMO NA ŽIVOTNI STANDARD"

Cikotić poručila: Da se za svu djecu u Crnoj Gori obezbijedi besplatan vrtić

29.05.2023 07:33h

Foto: SDP

Jedan od prioriteta liste “SDP- Za našu kuću” je da se za svu djecu u Crnoj Gori, njih 24.000, obezbijedi besplatan vrtić, kazala je kandidatkinja za poslanicu na listi "SDP - Za našu kuću" Amina Cikotić. 

Kako je kazala, kao što su nam tokom čitavog trajanja partije socijalne teme bile od primarnog značaja, tako nastavljamo i danas. Konkretnim mjerama u toj partiji, kaže, žele da pozitivno utiču na životni standard i u mogućoj mjeri smanje troškove naših građana.

"Ako uzmemo u obzir da je za jedno dijete za vrtić potrebno izdvojiti oko 40 eura mjesečno, prostom računicom dolazimo do cifre koja je oko 11 miliona eura godišnje. Smatramo da je ovo konkretna i u praksi vrlo ostvarljiva mjera koja će našim građanima u velikoj mjeri pomoći da taj novac preusmjere za svoje druge potrebe i tako im makar malo učinimo život lakšim u ovim izazovnim vremenima. Da je ovaj program ostvarljiv, pokazuje nam i praksa koja je započeta u Prijestonici Cetinje gdje će vrtići biti besplatni za svu djecu. Ako je to moguće sprovesti u jednom gradu, moguće je sprovesti i u državi tim prije što se novac građana trenutno troši na razna službena putovanja, konsultantske usluge i partijska zapošljavanja da bi se zadovoljile lične ambicije. Tome ćemo stati na kraj", kazala je Cikotić i dodala:

"Želimo da Crna Gora bude siguran i udoban dom za sve građane a posebno za naše najmlađe, našu budućnost", zaključila je ona.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT