Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NAKON ŠTO JE ZABRANJENO IZVOĐENJE PREDSTAVE "IZLOŽENE"

Pokrenuta peticiju za smjenu Jelića

12.04.2024 18:31h

Foto: Facebook Bunt Scena

NVU Bunt Scena pokrenula je peticiju za smjenu umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta Janka Jelića koji je prije dva dana zabranio izvođenje predstave „IzloŽene“.

"Nakon skandaloznog mejla kojim se zabranjuje izvođenje predstave „IzloŽene“, a kojim se unižava značaj borbe za rodnu ravnopravnost i borbe protiv nasilja nad ženama, građani Crne Gore pokreću peticiju za smjenu umjetničkog direktora JU Nikšićko pozorište", saopštili su iz NVU Bunt Scena.

Podsjećaju na sadržaj maila umjetničkog direktora JU Nikšićko pozorište Janka Jelića, koji prenosimo u cjelosti:

Uvažene koleginice,

uz svo poštovanje prema vašem umjetničkom pregnuću ne nalazim nijedan opravdani razlog da do beskonačnosti razvlačimo izlizanu temu o ženskoj obespravljenosti i o tome kako žene neko diskriminiše, iskorišćava i ponižava.

Igrom slučaja, oženjen sam, imam živu majku, u komšiluku mi živi udata sestra i oženjen brat, a usput sam zapamtio i babu, poznajem komšije, družim se sa kumovima i poznanicima… Ni u jednom od pomenutih primjera nijesam primijetio diskriminaciju žena, čak naprotiv, mislim da žene diskriminišu.

Postalo je dosadno od terora priče o diskriminaciji nad ženama! Svakako da sam svjestan da postoje ljudi koji maltretiraju žene, ali sam isto tako svjestan da postoje i drugi vidovi diskriminacije koji nijesu ništa manje prisutni, ali su u javnom životu potpuno zapostavljeni. Zbog toga moja malenkost ne daje pristanak na igranje vaše predstave zato što mislim da je to vid angažovane propagande, a ne nikakva umjetnost.

Znajući da vam neće biti pravo dajem vam za pravo da ovu moju poruku javno obznanite i da me zbog toga pozovete na odgovornost lično, jer je ovo isključivo moj lični stav i odluka mimo bilo kog drugog organa Nikšićkog pozorišta.

S poštovanjem i nadom da ćete razumjeti, Janko Jelić

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT