Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

KORISNI SAVJETI

Uz ovaj sastojak riba će biti još ukusnija

27.02.2024 18:22h

27.02.2024 18:22h

Foto: Pixabay

Jedan od najjednostavnijih načina da pripremite ribu jeste da je uvaljate u brašno i ispržite, ali mi vam predlažemo da dodate i malo šećera.

Bez obzira da li pržite filete ribe na puteru ili u fritezi, to je jedan od najboljih načina da je napravite savršeno ukusnu.

Ali prije nego što krenete u prodavnicu da kupite ribu, imajte na umu da nije svaka za prženje.

Dok visoka temperatura može pomoći da neka riba bude sočna, ona isušuje prirodnu vlažnost drugih. Bakalar, som, pastrmka, škarpina su idealne za prženje, ali pored brašna i prezli, postoji još jedan sastojak koji će pomoći da pržena riba bude ukusnija.

Smatra se da prstohvat šećera može drastično da poboljša ukus pržene ribe, a pomoću nje ćete postići zlatnu i hrskavu koricu.

Nemojte da pretjerate sa šećerom, jer onda možete da uništite jelo, pa je dovoljno da dodate prstohvat šećera na 1 kg ribe. Tako ćete postići idealan balans slatkog i slanog.

Obavezno isprobajte ovaj trik i uživajte u novom ukusu pržene ribe, prenosi Krstarica.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT