Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

IDEALNO ZA RUČAK

Recept za teleću čorbu

25.02.2024 12:54h

Foto: Printscreen/Youtube

Teleće meso i kuVano povrće čine ovu čorbu lako svarljivom, što je dobro za probavni sistem, piše N1.

Sastojci:

500 grama telećeg mesa (najbolje od buta ili plećke), isjeckanog na kockice
1 glavica crnog luka, sitno isjeckana
2 paprike, isjeckane na kolutove
2 krompira, isjeckana na kolutove
2 lista celera, isjeckana na kolutove
2 čena bijelog luka, sitno isjeckana
2 supene kašike maslaca ili ulja
2 litra goveđe supe (možete koristiti kocku za supu i vodu)
so i biber po ukusu
2 kriške limuna (opciono)
svjež peršun za dekoraciju
Priprema:

U velikom loncu, zagrijte maslac ili ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i bijeli luk, pa propržite dok ne postanu staklasti. Dodajte isjeckane šargarepe, krompire i celer. Nastavite kuvati i miješati nekoliko minuta.

Sipajte goveđu supu u lonac i pustite da proključa.

Zatim smanjite vatru na minimum, pokrijte lonac i kuhajte povrće dok ne omekša, obično oko 20-25 minuta.

Dodajte isjeckano teleće meso u lonac i kuvajte još 15-20 minuta ili dok meso ne postane nježno.

Posolite i pobiberite čorbu po ukusu. Po želji, možete dodati kriške limuna kako biste dali poseban ukus čorbi.

Poslužite toplo, posipano sjeckanim svježim peršunom za dekoraciju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT