ADVERTISEMENT

U ZAGREBU

Gradonačelnik u uniformi Čistoće skupljao smeće na ulicama

26.01.2023 13:40h

Foto: Screenshot/YT

Četvorodnevni štrajk radnika Čistoće završio je danas, nakon što je dogovor s njima postigao gradonačelnik, Tomislav Tomašević, koji je nakon toga s radnicima otišao na ulice glavnog grada Hrvatske i krenuo čistiti smeće. Kaže da će čistiti ulice kao "pomoćni radnik".

Podsjetimo, tokom pregovora u Čistoći dogovoreno je da se pet zahtjeva štrajkaša odmah ispuni, a o ostalih šest će se razgovarati u idućih mjesec dana, izjavio je gradonačelnik novinarima nakon razgovora s radnicima u Čistoći.

Gradonačelnik, koji je pred novinare došao obučen u radno odijelo Čistoće, takođe je rekao da će idućih par sati zajedno s radnicima učestvovati u odvoženju smeća, tj "na edukaciji kao pomoćni radnik", kako bi bolje razumio njihov posao.

"Ja sam se ponudio da idem danas provesti nekoliko sati s radnicima na terenu. Zato sam tako obučen. Idem vidjeti kako je njima na terenu, sljedećih nekoliko sati sam na terenu. Znam da je Skupština i sljedećih nekoliko sati ću raditi sve što smijem kao pomoćni radnik", rekao je gradonačelnik Tomašević.

"Radnici su tražili da dođem i ja sam došao. Ja bih odradio cijelu smjenu, ali moram se vratiti na sjednicu. Apsolutno svi kreću sad raditi. Već su krenuli, idemo što prije počistiti grad", dodao je Tomašević, prenosi "Index".

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT