ADVERTISEMENT

OD JANUARA 2021. IZVRŠENO 757 INSPEKCIJSKIH NADZORA

Vlada objavila spisak firmi i pojedinaca koji su nelegalno eksploatisali šljunak

26.01.2023 18:33h

Foto: Gov.me/arhiva

Vlada je objavila spisak firmi i pojedinaca koji su, kako navode, nelegalno ekspolatisali šljunak iz riječnih korita.

U dokumentu je precizirano da je od januara 2021. do danas izvršeno 757 inspekcijskih nadzora asfaltnih baza, betonskih baza i drobiličnih postrojenja.

"Direktorat za inspekcijski nadzor pripremio je Informaciju o statusu inspekcijskih postupaka inženjerskih objekata – postrojenja: asfaltnih baza, betonskih baza i drobiličnih postrojenja, koji su bili predmet inspekcijskog nadzora nadležnih inspekcija Uprave za inspekcijske poslove", stoji u saopštenju.

Navodi se da je kontrolisano 14 firmi i privatnih lica - "Bemaks", "Putevi", "Tehnoput", "Montenegro Petrol", "Čelebić", "Cijevna komerc", "Fab lajv", "Pe mar", "Gugi komerc" iz Kotora i "Tofi" iz Rožaja kao i četiri privatna lica: Zoran Stanić, Milivoje i Zdenko Maraš i Milivoje Mugoša.

Tržišna inspekcija izdala je kompanijama "Bemaks" i "Čelebić" prekršajne naloge u ukupnom iznosu od po 2.800 eura zbog stavljanje na tržište betona za koji nije dokazana upotrebljivost.

Sa po 600 eura kažnjene su kompanije "Čelebić" i "Montenegro petrol" jer evidencija o nabavci i prodaji robe na veliko nije bila dostupna

U Informaciji se navodi i da su za godinu ukupno podnijeta 23 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, 32 krivične prijave i 17 predmeta dostavljeno Upravi policije na ocjenu tužilaštva da li ima elemenata za krivično gonjenje.

"Takođe, izdato je sedam prekršajnih naloga, a četiri predmeta dostavljena su Zaštitniku imovinsko-pravnih interesa Crne Gore radi pridruživanja krivičnom gonjenju i procjeni štete", zaključuje se u saopštenju.

Kompletan spisak možete pronaći na ovom LINKU.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT