Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ĐUROVIĆ NOVI DIREKTOR INSTITUTA ZA BIOLOGIJU MORA

UCG: Pokrenut postupak za izbor dekana Pomorskog fakulteta Kotor

30.03.2023 13:26h

30.03.2023 13:27h

Foto: UCG

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UO UCG) pokrenuo je postupak za izbor dekana Pomorskog fakulteta Kotor, imajući u vidu da aktuelnom dekanu Špiru Ivoševiću drugi mandat ističe u u septembru ove godine, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Konkurs za izbor dekana Pomorskog fakulteta Kotor koji se bira takođe za trogodišnji mandat (2023-2026) biće objavljen u Biltenu UCG i dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori. Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa.

U saopštenju UCG-a, takođe, navodi se da je na sjednici konstatovan i prestanak mandata direktoru Instituta za biologiju mora Aleksandru Joksimoviću, koga će na ovoj poziciji naslijediti Mirko Đurović, u trogodišnjem mandatu.

"Đurović je naučnik iz Instituta za biologiju mora u Kotoru (IBMK),  dobitnik Priznanja za poseban doprinos u razvoju naučnoistraživačkog, stručnog i umjetničkog rada i međunarodnog pozicioniranja Univerziteta Crne Gore u 2020. godini. U toku dosadašnjeg rada u Institutu, Đurović je učestvovao u najznačajnijim projektima vezanim za oblast morskog ribarstva na području Jadrana", navode u saopštenju. 

Dodaju da je na sjednici UO UCG konstatovan i prestanak članstva predstavniku saradnika u UO UCG, Rajki Đoković, koja je izabrana u zvanje docenta, a u narednom periodu, najavila je Glušica, preduzeće radnje za izbor novog člana UO UCG.

"Upravni odbor je danas dao saglasnost i za pokretanje postupka za izbor direktora Unispektruma, društva sa ograničenom odgovornošću", saopštili su iz UCG-a. 

Podsjećaju da je UCG osnovao to društvo zbog podrške razvoju inovacija, te komercijalizacije stručnih i naučnih potencijala Univerziteta i povezivanja sa privredom.

Navode da će konkurs za izbor direktora Unispektruma biti raspisan u skladu sa Zakonom o radu i Statutom Društva.  

"Pored tačaka vezanih za domen redovnog poslovanja Univerziteta Crne Gore, usvojen je i predlog odluke o premještanju međuanrodnog doktorskog interdisciplinarnog programa Održivi razvoj iz Centra za doktorske studije u Centar za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije. Riječ je o prvom programu doktorskih studija na engleskom jeziku koji je nastao kao ishod programa Erasmus+ za izgradnju kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja i projekta Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji, primjer dobre prakse", zaključeno je u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT