Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

MIJAČ PORUČIO DA NEĆE DOZVOLITI BILO KAKVO OMALOVAŽAVANJE KLUBA PRILIKOM ODLASKA

Reagovanje Danila Šaranovića na izjavu Veselina Mijača

29.05.2023 08:00h

Foto: Screenshot/TVCG

Nakon što se predsjednik Fudbalskog kluba Budućnost Veselin Mijač oglasio saopštenjem u kojem poručuje da je ponosan na sve što je u prethodnom periodu urađeno za podgorički klub, uz napomenu da neću dozvoliti bilo kome da prilikom odlaska blati klub, oglasio se zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović. 

Mijač: Ponosan sam na sve učinjeno, Budućnost je iznad svih nas

Podsjećamo, Mijač je poručio Šaranoviću da je bolje da se skoncentriše na održavanje sistema i funkcionisanju kluba, a da budu manje aktivan u oglašavanju po društvenim mrežama, jer se, kako je naveo, sistem jednog evropskog kluba kao što je Budućnost ne može održati ukoliko se previše vremena provodi na mobilnim uređajima.

“Društvene mreže su nužno zlo današnjeg doba, a zamjenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović umjesto da se na ozbiljan način bavi politikom, na razne načine pokušava da minimizira sve urađeno i sa svog Twitter naloga komentariše 'Jad je bio. Neće više.' na vijest o otkazivanju sponzorstva”.

Sumirajući rezultate, Mijač je, imao još jednu poruku, za Šaranovića:  „Ako je „jadno“ u četiri godine osvojiti tri titule i dva Kupa, napraviti dvije super talentovane generacije od koje će koristi imati i Budućnost i Crna Gora, redovno plaćati 120 zaposlenih bez dana kašnjenja, vršiti transfere igrača koji se godinama nisu vršili, ulagati do 2.500.000 eura godišnje, onda neka vam služi na čast”, riječi su Veselina Mijača.

Reagovanje Danila Šaranovića:

"Gospodine Mijač, jeftina zamjena teza nikada nije i niti će biti, ni moj manir, ni nove gradske uprave. 

Kada ste već odlučili da o FK BUDUĆNOST, jednom od najvažnijih simbola našeg grada i najvećem fudbalskom kolektivu u zemlji, komuniciramo putem medija, u redu, pristajem. 

Imajući u vidu da ste se u svom saopštenju osvrnuli na moj kratak komentar na društvenim mrežama i na riječ "jad", osjećam potrebu saopštiti sljedeće. 

Kako ste to neubjedljivo pokušali sugerisati, riječ "jad" se ni u jednom dijelu nije odnosila na rezultate kluba, jer razumjećete, BUDUĆNOST je nizala uspjehe prije Vas, a ostvarivaće ih i nakon Vas.

Jad je kada grad, koji je vlasnik 99.99% akcija kluba, pristane na onakav aneks ugovora koji je na Vašu korist, a štetu osnivača, potpisan tokom prošle godine. 

Jad je kada se takvim aneksom ugovora Vama omogući da umjesto dotadašnjih obaveznih godišnjih 1.2 miliona uloga u klub, u isto računaju i prihodi od transfera, marketinga i UEFA-a, a sva eventualna dobit pripada Vama, kao sponzoru.

Jad je kada se grad kao osnivač i vlasnik kluba dobrovoljno odrekne prava bilo kakvig suštinskog odlučivanja i sva prava i moć odlučivanja u Klubu prepusti Vama.

Jad je kada ste Vi u slučaju jednostranog raskida ugovora jedino dužni da izmirujete svoje obaveze sljedećih 120 dana, a za razliku od Vas, da je to učinio grad, iz gradskog budžeta bi se Vama moralo isplatiti po "sitnih" 100.000 eura za svaki mjesec od dana zaključenja ugovora.

I u konačnom, da budem do kraja korektan, smatram nedovoljno ozbiljnim jednostrani raskid ugovora sa Vaše strane, a da prethodno novu gradsku upravu ne upoznate o takvoj namjeri, koliko god Vam ona politički ne odgovarala. 

To možda i ne čudi, s obzirom na servilnost prethodne gradske uprave prema Vama, ali znajte, dok Vam želimo svu sreću u daljem životu, kada je u pitanju FK BUDUĆNOST, ova gradska uprava će služiti samo klubu, nikome drugom. 

I ne zamjerite, suprotno prethodnoj gradskoj upravi, nemam pretjeran osjećaj brige za Vaše raspoloženje, ali kao dijete ovog grada, brinuću o interesima našeg kluba, kojem još jednom čestitam šampionsku titulu. 

Svi smo prolazni, samo je Budućnost vječna", zaključio je.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT