Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

OCIJENILI DA JE JAVNI NASTUP DIREKTORA ŠKOLE BIO NEPRIMJEREN I SUPROTAN ZAKONSKIM NORMAMA

Ministarstvo: Školski odbor OŠ "Bajo Pivljanin" da ispita djelovanje Mirjačića i utvrdi njegovu odgovornost

23.05.2024 07:59h

Foto: Antena M

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) iniciraće da Školski odbor Osnovne škole “Bajo Pivljanin”, u okviru svojih nadležnosti, ispita djelovanje i utvrdi odgovornost direktora Milutina Mirjačića.

Mirjačić je sinoć na skupu protivnika priznavanja Rezolucije o genocidu u Srbrenici poručio da za njega Crna Gora nije država, već republika.

Direktor je saopštio i da je referendum bio najveća pljačka.

Ministarstvo je najoštrije osudilo nastup Mirjačića na protestu u Podgorici.

“Ministarstvo podržava slobodu izražavanja, ali ne i zloupotrebu tog prava. Ovakav neprimjereni javni nastup je suprotan zakonskim normama i nespojiv je sa nosiocima javnih funkcija u obrazovno – vaspitnim ustanovama”, kaže se u saopštenju.

Kako su saopštili za očekivati je da neko ko je izabran po zakonima Crne Gore, poštuje državu i njen ustavni poredak.

“Zato će MPNI će inicirati da Školski odbor JU OŠ “Bajo Pivljanin” ispita djelovanje direktora i u okviru svojih nadležnosti, utvrdi njegovu odgovornost”, kazali su iz MPNI-ija.

Podsjećaju javnost da su naimenovanja i razrješenja direktora obrazovno-vaspitnih institucija važećom zakonskom regulativom u nadležnosti školskih odbora, te Ministarstvo nema mogućnost direktnog ispitivanja njihove odgovornosti.

"Ovom prilikom apelujemo na sve zaposlene u prosvjeti da se uzdrže od aktivnosti i radnji koje za posljedicu mogu imati stvaranje podjela u društvu, narušavanje ugleda države i funkcionisanje njenog pravnog sistema.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ostaje posvećeno svom cilju, unapređenju kvaliteta obrazovanja i stvaranju kvalitetnijeg obrazovnog sistema koji mora ostati imun na političke i sve druge uticaje u kojem će prosvjetni radnici svojim djelovanjem biti primjer učenicima i van učionica", zaključuje se u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT