Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"NEMA CIJENE ZA KOJU BI DPS PRODALA TEKOVINE PRETHODNIH GENERACIJA"

Živković: Mandić i Knežević ucjenjuju Spajića – cijena zadržavanja na vlasti je promjena Ustava, uvođenje dvojnog državljanstva...

23.06.2024 08:30h

Foto: DPS

Bez obzira na revanšizam, medijski, politički i pravosudni progon DPS je i dalje na nogama, i to kao najjači politički subjekt u Crnoj Gori, poručio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

Živković je to saopštio na opštinskoj izbornoj konferenciji u Herceg Novom, uz napomenu da je DPS dugo godina u opoziciji u tom gradu, ali da ima izuzetno jako jezgro podrške.

"Neka druga partija to ne bi uspjela, a mi čuvamo relevantnost i odgovaramo izazovima, nakon 30 godina vršenja vlasti", poručio je Živković. 

Živković je podsjetio da DPS pravi promjene u svojoj politici i u partiji, ali ne da bi se bilo kome prilagodili, već zato što su svjesni da bolja i uspješnija DPS znači bolju i uspješniju Crnu Goru.

 “U kakvom ambijentu živimo – danas je najvažnije biti vlast po svaku cijenu. A osnovna mjera da biste došli do vlasti ili je zadržali je ucjena. Andrija Mandić i Milan Knežević ucjenjuju Milojka Spajića – cijena zadržavanja na vlasti je promjena Ustava, državnih simbola i uvođenje dvojnog državljanstva. Da bi ostao u vlasti, naš premijer pristaje da se razračunava sa nacionalnim interesima Crne Gore”, tvrdi Živković. 

Prema njegovim riječima, "nema te cijene pod kojom bi DPS pohrlila za vlast i prodala tekovine prethodnih političkih generacija". 

“Ostaćemo u opoziciji koliko god bude potrebno da ne predajemo državu velikosprskom nacionalizmu. Smijenili smo dvije vlade i treću čeka takva sudbina. Crna Gora je danas prepoznata po političkoj nestabilnosti. Ko će doći da bilo šta uloži kod nas ako nema zdrav politički ambijent?”, pita Živković. 

Osvrnuo se na, kako je kazao, katastrofalno stanje javnih finansija.

“Sad planiraju novo zaduženje od 400 miliona, a već su se zadužili preko milijardu i po, to bi značilo da ćemo uskoro biti zaduženi 2 milijarde eura. Za 30 godina naše vlasti smo se zadužili tri milijarde i 600 miiliona, a oni za nepune četiri godine dvije milijarde, a za koji projekat? Mi smo od toga novca izgradili prvu dionicu auto-puta, podmorski kabal, regionalni vodovod, put Žabljak-Risan, a to su samo neki od projekata. A gdje je njihov novac – u plate i penzije. E kad ne budemo mogli više da se zadužujemo znate i sami kakav nas scenario čeka”, kazao je Živković

Istakao je i da je slično stanje i u drugim oblastima – obrazovanju i zdravstvu.

Poručio je i da, kada dođu na vlast, obračuna sa Crnom Gorom više neće biti. 

"Sudbina naše države povezana je sa DPS-om. Zato moramo još vrijednije raditi da se što prije vratimo na vlast”, poručio je Živković.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT