Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PROČITAJTE PORUKE SA DANAŠNJEG SASTANKA

Završen sastanak kod Milatovića: Učesnici tvrde da su spremni na dijalog

29.05.2023 10:21h

Foto: Dnevno.me

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović održao je danas sastanak sa predstavnicima lista koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima zakazanim za 11. jun.

Nakon sastanka, lider BS-a Ervin Ibrahimović prvi se obratio novinarima, kazavši da je ta stranka još osnivanja privržena dijalogu.

"Poštujemo instituciju predsjednika. Čini se da su svi akteri spremni da unaprijede odnose i da smo spremni za kompromis kada su najvažnija pitanja", kazao je Ibrahimović.

Predstavnik koalicije "Hrabro se broji" Aleksa Bečić kazao je da je afirmisao dijalog i potrebu za istim.

"Tri su ključna pitanja koja sam saopštio. Prvo da poštujemo fer kampanju, a vjerujem da je i današnja poruka dobra. Ovo je dokaz da crnogorsko društvo sazrijeva. Važno je da dobijemo jaku i stabilnu vladu, jer vjerujem da tome svi težimo. Treći zadatak je da dođemo do konsenzusa oko pravosuđa i izbornog zakonodavstva", naveo je on.

Dodao je da su dijalog i kompromis "skupe i značajne riječi", ali i da vjeruje da se ovim stvaraju preduslovi za relaksaciju odnosa i da se nastavi ka ciljevima i ostvarenjima na evropskom putu.

Srđan Perić iz Preokreta kratko je kazao je da su tražili od Milatovića da zaustavi političku-funkcionersku kampanju, kao i da pozove medije da ne favorizuje četiri liste i rastereti dijalog.

Novinarima se nakon sastanka obratio i lider Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, kazavši da su otvorili veliki broj pitanja te da su ovakvi razgovori potrebni i mogu da imaju dijalog bez tenzija.

Funkcioner Albanske alijanske Genci Nimanbegu poručio je kratko da će vrijeme koje dolazi dati nam priliku za rješavanjem pitanja koja nisu mogli da riješe u prethodnom periodu.

Sličnog stava bio je i Dejan Vukšić.

"Sastanak je pokazao nešto novo. Za kratko vrijeme otvorili smo neke teme koje su prisutne na političkoj sceni. Svi smo saglasni da se određene inicijative upute prema nadležnima", naveo je on. 

I lider PES-a Milojko Spajić obratio se novinarima, poručivši da su konsultacije poput ove danas dobre, i da će ih PES nastaviti i u narednom periodu jer će, kako kaže, biti najjača snaga u novoj vlasti.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT