Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

IZ DNP-A SAOPŠTILI DA JE DOVEDENA U PITANJE NJIHOVA DALJA PODRŠKA SPAJIĆEVOJ VLADI

PES: Najava DNP-a legitimna, upitni razlozi za preispitivanje podrške Vladi

09.05.2024 18:27h

Foto: PES

Najave Demokratske narodne partije (DNP) da će razmotriti podršku Vladi legitiman je potez, ali razlozi za to su upitni, jer izvršna vlast ne vodi politiku ni protiv jednog naroda, poručili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

Kako je navedeno iz PES-a, amandmani u vezi Rezulucije o Srebrenici na kojima radi crnogorska Vlada i diplomatija usmjereni su na individualizaciju zločina i afirmaciju poštovanja mirovnog sporazuma u Dejtonu.

“Što, takođe, garantuje opstanak entiteta, računajući i Republiku Srpsku”, dodali su iz PES-a.

Kako su istakli, jasno je da je Vlada svojim djelovanjem precizirala da se nijedan narod ne može smatrati genocidnim.

Iz PES-a su poručili da će podržati sve rezolucije koje osuđuju genocide i zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Oni su podsjetili da je program Evropa sad 2 već počeo sa implementacijom povećanjem minimalnih penzija, a u toku su sve radnje u pravcu pune implementacije, odnosno povećanja minimalne i prosječne plate.

“Smatramo da je apsolutno neutemeljena konstatacija u saopštenju DNP-a da PES krši Sporazum tako što potencira i otvara teme koje nas dijele po nacionalnim, vjerskim i ideološkim šavovima”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je PES politička struktura koja jasno ističe da su prioriteti ubrzani evropski put, unapređenje životnog standarda i vladavina prava.

“U svim segmentima u rekordnom roku isporučeni su konkretni rezultati, a sa druge strane neki drugi politički subjekti, u nedostatku vizije, potenciraju one teme koje nas dijele i svađaju”, saopštili su iz PES-a.

Prethodno, iz Demokratske narodne partije (DNP) ocijenili su da će izjava premijera Milojka Spajića da će Vlada glasati za Rezoluciji o Srebrenici nanijeti nepopravljivu štetu srpskom i crnogorskom narodu u Crnoj Gori i poručili da je dovedena u pitanje i njihova dalja podrška Spajićevoj Vladi.

Iz te partije si istakli da je takvim stavom Spajića grubo narušen koalicioni sporazum kojim je, kako su kazali, jasno precizirano da nova izvršna vlast neće potencirati i otvarati teme „koje nas će dijeliti po nacionalnim, vjerskim i ideološkim šavovima“.

Kako su kazali iz DNP-a, ako se tome doda činjenica da niko od potpisnika koalicionog sporazuma još nije vidio ekonomski program Evropa sad 2, koji je dominantno i opredijelio njihovu podršku Vladi, a čija realizacija je u ovom trenutku veoma upitna, njihova tvrdnja o ozbiljnosti društveno političkog trenutka dobija na težini.

 

 

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT