Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

BOŠNJAČKA STRANKA

BS: Naši partneri su oni koji istraju na putu građanske Crne Gore, članice EU i NATO

22.02.2024 14:36h

Foto: Arhiva/BS

Multietnička, građanska i sekularna Crna Gora kao napredna, razvijena i demokratska država, članica Evropske unije i NATO-a, naš je ključni politički cilj i naši partneri su svi oni koji su istrajni na tom putu, poručili su iz Bošnjače stranke (BS).

Iz BS su saopštili da odluke donose samostalno, a vrijeme je, kažu, potvrdilo da su njihove političke odluke bile vizionarske i državničke.

"Pošto posljednjih dana primjećujemo pojačano interesovanje naših kolega iz drugih političkih partija o tome kako će BS politički djelovati u narednom periodu, dajući nam 'savjete' i 'sugestije', na šta smo im iskreno zahvalni, podsjećamo sve njih, ali i javnost da smo u prethodnih 18 godina postojanja sve važne i strateške odluke, koje su se kasnije ispostavile kao ispravne, donosili, ne vodeći se klijentelističkim, niti uskostranačkim interesima, već u interesu naroda kojeg predstavljamo i države Crne Gore", navodi se u saopštenju BS-a.

Kazali su i da su Bošnjaci kao narod skoro plebiscitarno podržali nezavisnost Crne Gore 2006. godine, a iz BS dodaju da su kao partija dali značajan doprinos euroatlantskim integracijama naše države, što je, kažu, krunisano članstvom Crne Gore u NATO-u 2017. godine.

"Da smo partija kojoj su principi na prvom mjestu, pokazali smo i 2016. godine, kada nam je nuđena cijela Vlada. Isto tako i 2020. godine, kada nam je nuđen ulazak u 42. Vladu u čiju smo euroatlansku orjentaciju sumnjali. Bošnjačka stranka zna i znaće da donosi ispravne odluke, koje su u interesu bošnjačkog naroda i države Crne Gore", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT