SUBOTA
7. DECEMBAR 2024.
Vrijeme
Podgorica
°C
+
Kolaž
BRZO I UKUSNO
Špageti s prazilukom i gorgonzolom savršen su ručak kad imate malo vremena
Autor: dnevno.me
Izvor: Novi list
29.02.2024 13:52h
Foto: Printscreen/Youtube
Praziluk je jako potcijenjeno povrće. Rijetko ga jedemo u svakodnevnom životu, ali je ukusan, zdrav i brz za pripremu.
Ovo povrće je posebno dobro u kombinaciji s kremastim supama ili sosevima, što dokazuje omiljeno varivo od praziluka. Ali ova je kombinacija nepobjediva i kao jelo od tjestenine, piše Novi list.
U ovom receptu, aromatični praziluk susreće se sa začinjenom gorgonzolom i kremastim maskarponeom kako bi se stvorio predivan sos koji se može napraviti u samo 20 minuta.
Sastojci (za 2 velike porcije)
- 1 štapić praziluk
- 100 g gorgonzole
- 2 kašičice maslinovog ulja
- So
- 250 g špageta (ili druge tjestenine)
- 100 g maskarponea
- 50 g parmezana
- Muškatni oraščić, papar
Priprema
Zakuvajte veću količinu vode. U međuvremenu praziluk narežite na sitne kolutiće i potom operite. Gorgonzolu narežite na kockice i ostavite sa strane. U tiganju zagrijte maslinovo ulje i na srednjoj vatri prodinstajte malo posoljeni praziluk oko 10 minuta. Vodu obilno posolite i u njoj skuvajte tjesteninu.
Praziluku u tiganju dodajte maskarpone i gorgonzolu. Narendajte parmezan i malo muškatnog oraščića. Ocijedite tjesteninu i skupite vodu. Sada prelijte sos od sira s malo vode za tjesteninu dok ne dobijete kremasti sos. Posolite i stavite papar. Sos poslužite s tjesteninom i još malo parmezana.
Poslednji komentari (0)
Svi komentari