Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ICONIC ARTISTS GROUP OTKUPILI PRAVA

Rod Stjuart prodao prava na svoje pjesme za skoro 100 miliona dolara

16.02.2024 20:53h

16.02.2024 20:53h

Foto: Printscreen/Youtube

Ovo je za manje od nedjelju dana druga velika prodaja prava u svijetu pop i rok muzike.

Britanski muzičar Rod Stjuart prodao je izdavačka prava i cio katalog svojih pjesama za skoro 100 miliona američkih dolara, objavio je „Wall Street Journal“, prenijele su svjetske agencije.

Prema pisanju ovog američkog poslovnog časopisa „Iconic Artists Group“ je za pomenuti iznos otkupila prava na Stjuartov katalog, ali i određena prava na korišćenje njegova imena i lika.

Soni je od nasljednika Majkla Džeksona otkupio polovinu prava na njegova izdanja i pjesme, čiju je vrijednost New York Times procijenio na 1,2 miliona američkih dolara. Prema pisanju Billbrda, Soni je polovinu prava platio najmanje 600 miliona američkih dolara.

Tržište prava na muziku je posljednjih godina izrazito aktivno, pa su tako svoje kataloge pjesama bogato unovčili legendarni muzičari poput Boba Dilana, Brusa Springstina i Nila Janga.

Investitori smatraju da će im se ulaganja višestruko isplatiti u eri kad su servisi za ‘streaming’ muzike u velikom uzletu, s obzirom na to da vlasnici prava zarađuju od svakog emitovanja pjesama, prodaje albuma, korišćenja muzike u reklamne svrhe ili u filmovima i serijama, što je propisano zakonima o zaštiti autorskih prava.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT