Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠTENO IZ SDT-A

Podignuta optužnica protiv osumnjičenog za stvaranje OKG i krijumčarenje 743 kilograma kokaina

23.06.2024 18:40h

Foto: Dnevno

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv I.B. za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, dražanje i stavljanje u promet opojnih droga u saučesništvu, zbog krijumčarenja 743 kilograma kokaina koji je otkriven u avgustu 2020. u luci u Roterdamu.

U saopštenju koje potpisuje specijalni tužilac i portparol Vukas Radonjić podsjeća da je, zbog istog događaja, u decembru prošle godine, SDT predalo optužnicu protiv okrivljenih R.Z, D.K, M.V. i S.K, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Koja je potvrđena od suda i stupila je na pravnu snagu", rekao je Radonjić.

SDT je, kako navodi. optužnicu protiv I.B. predalo Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici.

"U optužnici je predloženo da se spoje krivični postupci protiv okrivljenih u vezi sa drogom pronađenom u Roterdamu, radi sprovođenja jedinstvenog postupka i donošenja jedne presude", zaključuje Radonjić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT