Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Trampu prijeti zapljena imovine ako ne plati novčanu kaznu

22.02.2024 16:30h

Foto: Arhiva/EPA-EFE/Michael Reynolds

Državna tužiteljka iz Njujorka Leticija Džejms saopštila je da će zaplijeniti imovinu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa ako ne bude mogao da plati kaznu od 454 miliona dolara (419 miliona eura) po presudi zbog prevare, prenose agencije.

Ona je rekla američkoj televiziji ABC da „ako on nema sredstava da plati kaznu tražićemo mehanizme za izvršenje presude i tražićemo od sudije da zaplijeni njegovu imovinu“.

Sud u Njujorku je 16. februara donio presudu da je Donald Tramp godinama lagao o svom bogatstvu dok je gradio imperiju nekretnina koja ga je dovela do slave i na kraju do Bijele kuće. Tramp oštro negira te navode i najavio je da će se žaliti na tu presudu.

Džejmsova nije precizirala za ABC koju Trampovu imovinu bi država mogla da zaplijeni, iako je napomenula da se njena kancelarija nalazi preko puta poslovne zgrade u vlasništvu Trampa na Donjem Menhetnu koja je bila predmet nekih od optužbi za prevaru u njenoj tužbi.

Tramp može izbjeći zapljenu imovine o bude imao dovoljno novca da plati cio iznos novčane kazne plus kamatu.

Tramp je prošle godine tvrdio da ima oko 400 miliona dolara novca u rezervi za potrebe plaćanja njegovih sudskih kazni. Ostatak njegove neto vrijednosti, za koju kaže da je nekoliko milijardi dolara, vezan je za golf terene, nekretnine i drugu imovinu.

Koliko tačno novca Tramp ima nije jasno jer većina informacija o njegovim finansijama dolazi od samog Trampa za koje se kaže da su nepouzdani.

S obzirom da je Tramp obećao da će uložiti žalbu, malo je vjerovatno da će morati da plati kaznu ili da se suoči sa mogućnošću da mu se zaplijeni imovina, a ako sud prihvati žalbu, možda neće morati ništa da plati.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT