Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

KRITIKOVAO PLANOVE IZRAELSKE VOJSKE

Netanjahu osudio "taktičke pauze" IDF-a na jugu Gaze

17.06.2024 06:24h

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu i ministar Ben Gvir kritikovali su planove izraelske vojske o dnevnim taktičkim pauzama u borbama duž jednog od glavnih puteva u Pojasu Gaze, kako bi se olakšala dostava humanitarne pomoći u palestinsku enklavu. Poručili su da je to za njih neprihvatljivo. Borbeni avioni Izraela uništili su vojni kompleks Hezbolaha u južnom Libanu. 

Dok nastavlja napade na Rafu na krajnjem jugu Pojasa Gaze, izraelska vojska izvršila je udare i na izbjegličke kampove Bureidž i Šati u centralnom dijelu palestinske enklave. Među stradalima i povrijeđenima ima i žena i djeca.

Sa druge strane, izraelska vojska saopštila je da će do daljnjeg održavati svakodnevne taktičke vojne pauze, od prelaza Kerem Šalom do puta Salah el Din, kako bi omogućila da više pomoći dospe u Pojas Gaze.

Takvu odluku kritikovali su premijer Izraela Benjamin Netanjahu i i ministar Ben Gvir. Poručili su da je to za njih neprihvatljivo.

Serija eksplozija zatresla je naselja sa obje strane izraelsko-libanske granice. Izraelski borbeni avioni uništili su vojni kompleks Hezbolaha u južnom Libanu, dok je iz pravca Libana na sjever Izraela ispaljeno desetine raketa.

Napeto je bilo i u Crvenom moru, gdje su zabilježene dvije eksplozije u blizini obale Jemena.

U međuvremenu se oglasio lider Hamasa Ismail Hanije i poručio da je odgovor Hamasa na najnoviji predlog o prekidu vatre u Gazi u skladu sa principima iznijetim u planu američkog predsjednika Džo Bajdena.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT