Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U POJASU GAZE SITUACIJA SE NE SMIRUJE

Američki zvaničnici: "Gvozdena kupola" mogla bi da bude savladana; Kipar zabrinut zbog prijetnji Hezbolaha

21.06.2024 06:31h

Foto: EPA/EFE Mohammed Saber

Zvaničnici Kipra reagovali su na prijetnje vođe Hezbolaha i poručili da Kipar nije umiješan i neće biti umiješan u bilo kakav rat ili sukobe. Portparol Evropske unije Peter Stano, poručio je da će EU stajati iza svoje države članice Kipra uprkos prijetnjama Hezbolaha. Američki zvaničnici zabrinuti su da bi izraelska “Gvozdena kupola” mogla biti savladana.

U Pojasu Gaze situacija ne miruje. Kamp Nuseirat je ponovo bio pod raketnim i artiljerijskim bombardovanjem.

Akcije IDF-a i na jugu palestinske enklave. Izraelski tenkovi potpomognuti ratnim avionima i dronovima napredovali su dublje u zapadni dio grada Rafe u Pojasu Gaze.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu poručio je da izraelske snage “neće napustiti Pojas Gaze dok svi oteti ne budu oslobođeni i vraćeni u svoju zemlju”.

Američki zvaničnici procjenjuju da je od 116 talaca za koje se vjeruje da ih Hamas još drži u Gazi, samo 50 živo, piše Volstrit džornal. Zabrinuti su da bi izraelska “Gvozdena kupola” mogla biti savladana.

Zvaničnici Kipra reagovali su na prijetnje vođe Hezbolaha i poručili da Kipar nije umiješan i neće biti umiješan u bilo kakav rat ili sukobe.

Oglasio se i portparol Evropske unije Peter Stano i poručio da će EU stajati iza svoje države članice Kipra uprkos prijetnjama Hezbolaha.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT