Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠTENO IZ PARKING SERVIS

U Podgorici registrovano 90.000 vozila, dok grad raspolaže sa manje od 7.000 parking mjesta

03.06.2024 06:12h

Foto: PG biro

U Podgorici je registrovano oko 90 hiljada vozila, dok grad raspolaže sa oko 7.000 parking mjesta, kazali su za Gradsku TV iz Parking servisa. Stoga, kako naglašavaju, gužve su uobičajna pojava radnim danima naročito u gradskom jezgru. Projekat za izgradnju podzemnih garaža na dvije lokacije u gradu, riješiće, smatraju, problem parkiranja u centralnoj zoni.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova u Podgorici je prošle godine registrovano 90.799 vozila, što je  4.804 više nego što ih je bilo u 2022. U podgoričkom Parking servisu za Gradsku TV kažu da raspolažu sa manje od 7.000 parking mjesta od čega je oko 4.000 na opštim parkiralištima i zonama, pa gužve na parkiralištima ne treba da čude.

“Različitih parking zona imamo tri, one se ne razlikuju samo po cijenama već i po maksimalnom vremenu zadržavanja. Parkinga ima 15 kao i 5 garaža sa kojima upravlja parking servis”, kazao je PR Parking servisa Ivan Koprivica.

Osim naplate po satima, Parking servis nudi i mjesečne karte, koje su, ističe Koprivica, dosta povoljne. Ipak, one ne garantuju obezbijeđeno parking mjesto, ali kako kaže, pretplatnicima su na raspolaganju sve ulice u okruženju u cilju lakšeg pronalaska slobodnog mjesta.

“Pa je tako cijena za fizička lica u zoni 3 šest eura, u zoni 2 sedam eura i u zoni 1 – 10 eura, dok je za pravna lica u zoni 3 – 20 eura u zoni 2 – 25eura i u zoni 1 – 30”, navodi Koprivica.

Najveće gužve na parkinzima bilježe se radnim danima od 10 do 13 sati, kaže Koprivica dodajući da se uvijek traži mjesto više u centru grada, kod Osnovnog suda i Kliničkog centra Crne Gore.

“Ako imamo podatak da je oko 90 hiljada registrovanih vozila u glavnog gradu i da radnim danima dođe još nekoliko hiljada iz ostalih opština, a sve iz razloga što je Podgorica kao glavni grad administrativni i kulturni centar, glavni grad je uspio na nekoliko lokacija u prethodnom periodu da izgradi nova parking mjesta, negdje oko 500 parking mjesta”, napominje Koprivica.

Gradska uprava najavila je izgradnju podzemnih garaža u Ulici Balšića i na Trgu Božane Vučinić za koje je urađen glavni projekat. Koprivica ističe da će to proširiti kapacitete za nekih 360 parking mjesta čime će se, zaključuje, umanjiti problem parkiranja u centralnoj gradskoj zoni.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT