Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Vlada donijela program podsticajnih mjera za turizam

26.05.2023 16:36h

Foto: gov.me

Vlada je na danas održanoj sjednici donijela Program podsticajnih mjera u oblasti turizma za ovu godinu, za čiju realizaciju je izdvojeno 630 hiljada eura.

Kako je saopšteno iz Vlade, od ukupnog budžeta za realizaciju tog programa, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma opredijeliće 400 hiljada eura, a Nacionalna turistička organizacija (NTO) 230 hiljada eura.

"Cilj Programa je obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, taj program ukjučuje pet mjera podrške.

"Organizovanje manifestacija/festivala, unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu, razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma, podrška za razvoj MICE turizma i podrška za sprovođenje zajedničke kampanje sa turoperatorima", ističe se u saopštenju.

Ističu da se sredstva za podsticajne mjere dodjeljuju putem javnih poziva koje sprovodi Ministarstvo i NTO.

Vlada je danas donijela i odluku o obrazovanju Pregovaračke radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine Evropske unije koja se odnosi na pregovaračko poglavlje 11 – Poljoprivreda i ruralni razvoj.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT