Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U PODGORICI

Danas sastanak Pododbora između EU i Crne Gore

11.06.2024 06:10h

Foto: Pixabay

Sastanak Pododbora za trgovinu, industriju, carine i poreze između Evropske unije (EU) i Crne Gore, biće održan danas u Podgorici, u hibridnom formatu.

Sedamnaesti sastanak sa crnogorske strane otvoriće državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova, Bojan Božović i vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i implementaciju EU fondova u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivona Savićević.

U ime Evropske komisije obratiće se zamjenica šefa Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu EK za susjedsku politiku i politiku proširenja, Cindy van der Boogert.

Na sastanku će biti razmotren ostvareni napredak u oblastima koje pokrivaju poglavlja 1 – Sloboda kretanja robe, 16 – Porezi, 20 – Preduzetništvo i industrijska politika, 29 – Carinska unija i 30 – Vanjski odnosi, u odnosu na prethodni sastanak Pododbora koji je održan 4. oktobra prošle godine.

Predstavnici crnogorskih institucija će na sastanku predočiti postignute rezultate, tekuće, kao i planirane aktivnosti u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva s pravnom tekovinom EU i jačanja administrativnih kapaciteta, te sa kolegama iz EK razmijeniti mišljenja u pogledu ispunjenja zahtjeva koji proističu iz evropske agende u oblastima koje tretiraju ova poglavlja.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT