Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

DIREKTOR ISPITNOG CENTRA TVRDI DA SU SVI POKUŠAJU ZLOUPOTREBA SPRIJEČENI

Pojedini maturanti na eksterni ispit došli sa telefonima: Umotali ih u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič

17.04.2024 11:03h

Foto: Roditelji.me

Maturanti crnogorskih srednjih škola juče su polagali maturski, odnosno stručni ispit iz predmeta Crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, a prema ocjeni direktora Ispitnog centra Crne Gore Miloša Trivića, prvi ispitni dan prošao je u najboljem redu, bez nepravilnosti.

“Ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija mogu reći da smo veoma ponosni načinom na koji smo organizovali ovaj ispit. Izuzetno smo zadovoljni i kako su sve to prihvatili učenici i nastavnici. Svi smo položili ispit zrelosti”, rekao je juče Trivić za portal Roditelji.me.

On je uputio zahvalnost svim prosvjetnim radnicima, ali i roditeljima na podršci da se ne dozvoli da i ovogodišnji maturski ispit protekne uz nepravilnosti i zloupotrebe.

Ipak, ni detektori, ni pojačani nadzor u svim školama nijesu obeshrabrili pojedine srednjoškolce koji su pokušali da ipak unesu mobilne telefone.

“Svi pokušaji takvih zloupotreba su spriječeni. Zabilježili smo da su u nekim školama učenici telefone umotali u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič. Bilo je i onih koji su mislili da će proći detektor ako predaju jedan telefon, a ponijeli su dva ili tri. Nijesu uspjeli u tome, kao ni oni koji su pokušali da telefon sakriju u obući”, kazao je Trivić.

Nakon prvog dijela maturskog/stručnog ispita, naredna tri dana biće organizovane eksterne provjere znanja za učenike devetog razreda.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT