Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PORUČILI AKADEMICI U RAZGOVORU SA CRNOGORSKIM PREDSJEDNIKOM

"Crnogorska akademija nauka i umjetnosti mora imati konstruktivnu ulogu u društvu"

23.02.2024 12:38h

Foto: CANU

Predsjednik države Jakov Milatović posjetio je danas Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti (CANU).

Kako je saopšteno, akademici Dragan Vukčević, Ljubiša Stanković, Predrag Miranović, Dragan Radonjić i Zoran Rašović predsjednika su upoznali sa budućim projektima CANU-a, posebno izdvajajući enciklopediju Crne Gore kojoj su dali status kapitalnog projekta. 

"Članovi Predsjedništva CANU-a su istakli i da će ova godina biti u znaku obilježavanja jubileja – 530 godina od štampanja knjige Oktoih, podsjećajući da je štamparija Crnojevića, osnovana 1494. godine bila prva državna štamparija na svijetu", navodi se u saopštenju. 

Akademici su, dodaje se, ukazali na potrebu unapređenja normativnog okvira kojim je uređen status CANU-a, dodajući da smatraju da predsjednik može biti glavni promoter državne politike u oblasti kulture. 

"Istakli su da je za njih veoma važno što je predsjednik Crne Gore posjetio tu instituciju, zaključujući da Crnogorska akademija nauka i umjetnosti mora imati konstruktivnu ulogu u društvu, te da je državi potrebna Akademija, a Akademiji država", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT