Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"ŠTO PRIJE OTVORITI TENDER"

Abazović i Vojinović sa rukovodstvom OŠ "Vladimir Nazor": Uložiti napore kako bi u avgustu počela gradnja škole

30.03.2023 10:52h

Foto: Gov.me

Potrebno je što prije otvoriti tender i uložiti dodatne napore kako bi početak gradnje škole bio u mjesecu avgustu, dok će se u direktnoj komunikaciji sa najboljim ponuđačem pokušati ubrzati sama izgradnja škole kako bi bila pripremljena za otvaranje uoči ili tokom školske 2024/5 godine, zaključak je sa sastanka predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i ministra prosvjete Miomira Vojinovića sa rukovodstvom Osnovne škole „Vladimir Nazor”, Savjetom roditelja i predstavnicima Ministarstva finansija i Uprave za kapitalne projekte.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da afirmiše stav ljudi da protestuju za svoja prava, naročito djece koja se bore za što skoriju izradnju novog objekta, razvijajući na taj način i kritički duh. U tom kontekstu, Abazović je naglasio da će u narednom periodu nastojati da školi Vladimir Nazor da svaki vid prioriteta u cilju što efikasnijeg i bržeg prevazilaženja problema.

Direktorica škole Ljiljana Marković upoznala je premijera sa teškom situacijom sa kojom se susrijeću đaci, roditelji i nastavnici s obzirom na to da je 1032 učenika raspoređeno u četiri škole.

Ona je kazala da je cilj iniciranja sastanka sa predsjednikom Vlade bio da premijer svojim autoritetom i zalaganjem da doprinos da početak gradnje bude u mjesecu avgustu ove godine.

Ministar Vojinović i državna sekretarka Vukotić-Jelušić istakli su da je u prethodnom periodu pribavljeno niz potrebnih saglasnosti i da je sve urađeno na transparentan način, a da su u toku i ostale potrebne procedure, apelujući istovremeno na sve institucije da u skladu sa zakonom ubrzaju procedure.

Direktor Uprave za kapitalne investicije Esmin Bećović istakao je da će nakon pribavljanja neophodne dokumentacije od strane Ministarstva prosvjete ekspresno biti raspisan tender i da će Uprava ubrzati sve neophodne procesure, s obzirom na važnost ovog projekta.

Predstavnici Savjeta roditelja istakli su nezadovoljstvo zbog tempa na koji se odvijaju zakonske procedure u problemu rješavanja izgradnje Osnovne škole Vladimir Nazor.

Sastanku su prisustvovali direktorica škole Ljiljana Marković, predstavnici Savjeta roditelja Jelena Milošević i Veselin Mitrović, državni sekretari Ministarstva prosvjere i Ministarstva finansija Milijana Vukotić-Jelušić i Miloš Medenica i direktor Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT