Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ZAČIN U SLUŽBI ZDRAVLJA

Blagotvorna svojstva cimeta za koja nijeste znali

18.10.2023 15:41h

Foto: Pixabay

Cimet - aromatični začin štiti od karijesa i smanjuje loš zadah, upravo zahvaljujući svom antimikrobnom dejstvu koje ubija mikroorganizme i sprečava njihov rast.

Ono što je malo poznato, jeste da cimet, koji najčešće koristimo kao začin, ima pregršt blagodeti po naš organizam.

Naime, osim što je prijatnog i aromatičnog ukusa cimet nam podiže nivo energije, a kako biste ga zbog toga više konzumirali, možete ga dodati jutarnjoj kafi, žitaricama, smutiju, čaju, ili posputi njime tost namazan medom.

Cimet pomaže u borbi protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija, zahvaljujući svojoj glavnoj komponenti - cinamaldehidu.

Takođe, ublažava i kašalj.

Pomiješajte 1/4 kašičice cimeta i kašičicu meda. Konzumirajte tri puta dnevno i kašalj bi trebalo da nestane u roku od dva dana.

Takođe, cimet štiti od karijesa i smanjuje loš zadah zahvaljujući svom antimikrobnom dejstvu koje ubija mikroorganizme i sprječava njihov rast, a u oralnoj higijeni možete ga koristiti i za pripremu prirodne paste za zube i to na sljedeći način:

Iscijedite dva limuna, dodajte kašiku cimeta, prašak za pecivo i dvije kašike meda.

Dodajte 250 mililitara kuvane vode. Promiješajte, ostavite da se ohladi i koristite kao vodicu za ispiranje usta.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT