Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ODRŽANA SJEDNICA BIROA ZA OPERATIVNU KOORDINACIJU ORGANA OBAVJEŠTAJNO BEZBJEDNOSNOG SEKTORA

Na sjednici Biroa o obezbjeđivanju prostornih kapaciteta u Luci Bar

26.01.2023 14:06h

Foto: gov.me

Treća sjednica Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno bezbjednosnog sektora, kojom je predsjedavao ministar pravde i koordinator Biroa Marko Kovač, održana je danas.

Na sjednici su, kako je saopšteno, definisane dalje aktivnosti, koje podrazumijevaju i učešće drugih organa državne uprave, usmjerene na obezbjeđivanju prostornih kapaciteta za čuvanje i skladištenje akciznih roba u okviru Slobodne Zone Luke Bar i ujedno analizirane aktivnosti Uprave prihoda i carina koje se odnose na suzbijanje krijumčarenja akciznih roba.

"Zajednički je zaključeno i da treba inicirati izmjene odgovrajućih pozitivno pravnih propisa kako bi se definisali i posebni uslovi prilikom zasnivanja radnog odnosa za pojedina radna mjesta u Upravi prihoda i carina", navodi se u saopštenju.

U skladu sa utvrđenim dnevnim redom, prihvaćen je i predlog Ministarstva unutrašnjih poslova za formiranje Nacionalnog međuresornog operativnog tima za borbu protiv nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma i imenovanje predsjednika tima – nacionalnog koordinatora.

"Biro za operativnu koordinaciju će intenzivno nastaviti planirane mjera i radnje, uz napomenu da će narednim sjednicama u zavisnosti od dnevnog reda poziv za učešće biti upućen i starješinama državne uprave i drugim licima uključenim u aktivnosti koje se sprovode od strane organa obavještajno bezbjednosnog sektora", zaključuje se u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT