Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ZA IZUZETNO OSTVARENJE U OBLASTI STVARALAŠTVA ZA DJECU I MLADE

Konkurs za književnu nagradu “Dragan Radulović” otvoren do 4. marta

23.01.2023 13:26h

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, shodno Odluci o ustanovljavanju Književne nagrade “Dragan Radulović” za knjigu koja je kao izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva za djecu i mlade objavljena u prethodnoj godini, otvorio je Konkurs za pomenutu nagradu za 2022. godinu.

“Konkurs je otvoren od 20. januara do 4. marta 2023. godine. Poziv je objavljen na veb-sajtu Glavnog grada, u Dnevnom listu Pobjeda i na nalozima Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica i Manifestacije „Dani Dragana Radulovića“ na društvenim mrežama.

Nagrada se dodjeljuje književniku/ci iz Crne Gore i regionalnim autorima kao javno priznanje za knjigu koja predstavlja izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva za djecu i mlade i koja je objavljena u 2022. godini. Nagrada se dodjeljuje samo originalnim djelima nespornih umjetničkih i pedagoških dometa”, navodi se u saopštenju.

U godini u kojoj se dodjeljuje mogu se dodijeliti najviše tri nagrade. Nagrada se sastoji od plakete, statue i novčanog iznosa. Novčani dio Nagrade iznosi tri prosječne zarade u Crnoj Gori.

USLOVI KONKURSA

- Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju organizacije, institucije i pojedinci.

- Prijedlozi za Nagradu dostavljaju se neposredno ili poštom. Obrazac za prijavu prijedloga možete preuzeti na sajtu Glavnog grada – Oglasni dio.

- Uz Obrazac za prijavu prijedloga treba priložiti i po sedam primjeraka knjige, kao i obrazloženje i dokumentaciju na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata. Dokumentaciju je neophodno dostaviti i u elektronskoj formi (na usb-u, cd-u ili dvd-u, u sadržaju istovjetnom štampanom primjerku, sa svim prilozima).

- Prijedlog za Nagradu sa pratećom dokumentacijom dostavlja se nadležnom organu uprave Glavnog grada za poslove kulture neposredno ili putem pošte na adresu: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice, Ul. Marka Miljanova br. 4, sa napomenom: Javni konkurs za književnu nagradu „Dragan Radulović” za 2022. godinu.

Nagrada će biti uručena na svečanom otvaranju Manifestacije „Dani Dragana Radulovića“ 27. aprila 2023. godine u Velikoj sali KIC „Budo Tomović“, sa početkom u 11 sati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, na telefon +382 20 225 144 i +382 20 225 168, kao i na e-mail [email protected].

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT