Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SASTAO SE S RUKOVODSTVOM "PORT OF ADRIA"

Abazović: Počeli pregovori o objedinjavanju Luke Bar

24.01.2023 17:37h

Foto: Gov.me

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović, započeo je danas pregovore o preuzimanju sa turskom kompanijom Port of Adria koja upravlja dijelom Luke Bar, saopšteno je iz Vlade.

Sastanku je prisustvovao i Aleksandar Damjanović, ministar finansija u tehničkom mandatu, dok su pomenutu kompaniju predstavljali Mehmet Kutman, predsjednik i Sedat Kara, izvršni direktor Port of Adria.

Abazović je istakao da Vlada Crne Gore ima namjeru da objedinjenu Luku Bar vrati u državno vlasništvo i da, uz ozbiljan plan i uspješno poslovanje ona ostvaruje mnogo veće prihode nego što je to do sad bio slučaj.

,,Na dobrom smo putu da zaokružimo ovu transakciju i da ovu važnu imovinu vratimo u državno vlasništvo", istakao je tim povodom Abazović.

Ocienio je, kako zaključuju u saopštenju, da se prethodna odluka o segmentaciji Luke Bar pokazala kao potpuno promašena politika i da Vlada ima veliku ambiciju da objedinjenu Luku Bar učini generatorom privrednog razvoja koji će promijeniti cijelu Crnu Goru.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT