Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA NEKADAŠNJIH RADNIKA NIKŠIĆKE ŽELJEZARE

Abazović: Očekujem da do 1. februara svi radnici Željezare budu zapošljeni

24.01.2023 12:52h

Foto: gov.me

Očekujem da do 1. februara svi radnici Željezare budu zapošljeni, kazao je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović, koji je danas razgovarao sa predstavnicima nekadašnjih radnika nikšićke Željezare.

Kako je saopšteno, tokom sastanka sumirani su utisci povodom učinjenog u dosadašnjem procesu kupovine nikšićke Željezare.

Abazović je čestitao radnicima na istrajnoj borbi i naglasio da su oni najzaslužniji za očuvanje Željezare. Abazović je naveo da je izuzetno srećan jer se kompletira kupovina Željezare, napominjući da se u takav ishod vjerovalo od početka.

"Predstavnici radnika iskazali su zahvalnost i zadovoljstvo postignutim i naveli da očekuju u najskorijem periodu okončanje procesa zapošljavanja svih radnika u novoformiranu formu DOO EPCG - Željezara Nikšić", navodi se u saopštenju.

Abazović je naveo da je Biznis plan usvojen i da je njime predviđeno da se novo preduzeće sastoji od nekoliko proizvodnih jedinica (Solari, Podkonstrukcija, Кonstrukcija i dr.) i da je projektovano da se zaposli 304 radnika koji će se primati fazno, u skladu sa biznis planom, odnosno potrebama proizvodnje.

U razgovoru sa predstavnicima radnika, Abazović je naglasio da očekuje da do 1. februara bude okončan proces zapošljavanja radnika nikšićke Željezare.

"Na sastanku se govorilo o završnom procesu preuzimanja Željezare, konstatujući da je prva tranša od 15 miliona eura po ugovoru uplaćena, dok bi druga rata, vrijedna pet miliona eura, trebala da bude uplaćena do polovine februara, što je uslov da se imovina upiše u katastarsku evidenciju na ime EPCG", zaključuje se u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT